Het Gore-effect slaat toe bij Klimaatdemonstraties Berlijn

04-12-2009

In een guur Berlijn hield EIKE op 4 december haar tweede klimaatconferentie, waarbij niet-alarmistische wetenschappers hun visie mochten geven op klimaat. Buiten trotseerden demonstrerende Greenpeace-activisten urenlang de kou om bezoekers het morele ongelijk in te wrijven.

‘Climate Change is a fact, Jetzt handeln’, meldt het spandoek van multinational Greenpeace. De activisten van de afdeling Berlijn waren opgetrommeld om de sceptische klimaatconferentie in het Melia Hotel te verstoren. Zij bleven urenlang met spandoeken voor het hotel staan, terwijl de temperatuur naar het vriespunt was gedaald. Het beruchte Gore-effect was twee dagen eerder een feit geworden in Berlijn, na weken mild weer. Overal waar klimaatdemonstraties worden georganiseerd daalt de temperatuur plotseling. De ironie van de natuur, en bij ons warme hapje en drankje kregen we met de bibberende activisten te doen.

Je kunt mijn column/verslag over de conferentie voor klimaatketters verder lezen via climategate.nl

En alsof het Gore Effect nog niet genoeg toesloeg. Ook tijdens de conferentie in Kopenhagen bedekten sneeuwstormen het protest tegen Global Warming. Ik maakte een serie Friese IJstijdfoto's die je hier kunt zien.


Van boven naar onderen
1. Greenpeace Berlijn had zich verzameld voor het hotel bij wijze van tegendemonstratie: die klimaskeptiker 'represent the age of stupid'. Ze hielden het nog beleefd. Afhankelijk van de wereldvisie van de beschrijver zijn de conferentiebezoekers skeptici, klimaatrealisten, deniers, platte-aarde gelovigen.
2. Lord Christopher Monckton gaat het gesprek aan
3. Iemand die moreel heel erg gelijk heeft
4. Ook de skeptici hebben zo hun eigen bijzondere exemplaren rondlopen
5. Aartsvader der skeptici, de 85 jarige fysicus Fred Singer, schrijver van Unstoppable Global Warming Every 1500 Years geeft samen met Lord Monckton een persconferentie. De reguliere pers was trouwens afwezig. Zij waren zich aan het voorbereiden op de Internationale Klimaatkampioenschappen in Kopenhagen, die vanaf 7 december plaatsvinden. Op het onderdeel 'catastrofe, emotie en saamhorigheid' zal onze media en dan vooral de NOS weer voor de hoofdprijs gaan. Onze massamedia leggen net als bij de Obama-promotie tijdens de verkiezingen weer getuigenis van hun neutraliteit, kennis en objectiviteit.......
6. Het holocaustmonument in het hart van Berlijn. De skeptische wetenschappers worden door activisten maar ook alarmistische wetenschappers (dat zijn ook activisten trouwens) vergeleken met ontkenners van de Holocaust.
Zelf geloof ik dat het muntje nog twee kanten op kan vallen. We kunnen langzaam weer een nuchtere discussie krijgen. Aan de andere kant ben ik een fan van Schopenhauer en durf ik te stellen dat de ergste klimaatgekte nog moet komen. Iets zegt me, dat dit nog maar het begin is van een tijd van onvrijheid en absurdisme, waaronder mens en natuur zullen lijden. Vergelijk het met de communistische heilstaten waar mensen onderdrukt werden, en waar ook natuur en milieu als afvalbak dienden.
7. Postdammer Platz, de plaats voor klimaatalarmistische afspraken